Netflix mee op reis in Europa

Door Anneleen Van Bossuyt op 1 april 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie, Cultuur, Verandering
Netflix

Vlaamse toeristen kunnen voortaan overal in Europa hun onlineabonnementen raadplegen. Online kijken naar Netflix en het Belgisch voetbal kan nu ook buiten Vlaanderen. Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt onderhandelde mee over de nieuwe Europese regels: “Vandaag beschikken meer dan 600.000 Vlamingen over een Netflix-abonnement. Het is niet meer dan logisch dat zij ook van deze dienst kunnen genieten als ze in Europa op vakantie zijn. Ze betalen er immers voor. Als je met de trein de grens oversteekt, moet je ook niet je boek afgeven."

Moderne regels

Als voorzitter van de commissie Interne Markt en consumentenbescherming zal Van Bossuyt er nauwlettend op toezien dat de elektronische dienstenaanbieders effectief hun plichten nakomen: “Vlamingen op vakantie moeten probleemloos de apotheose van onze voetbalcompetitie kunnen volgen. Ook wie graag op reis online videospelletjes speelt, een e-boek leest of muziek beluistert, moet zijn aankopen kunnen meenemen op citytrip. Mensen reizen de dag van vandaag zo vaak dat de bestaande beperkingen in feite uit een vorig tijdperk dateren. De consument heeft recht op moderne regels, die aansluiten op de huidige noden”, besluit Anneleen Van Bossuyt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is